Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/vhosts/concordiagroup.nl/httpdocs/catalog/controller/tool/performanceimage.php on line 88 Watertruck+ | Concordia Damen

  Watertruck+

  ‘CONCORDIA BOUWT WATERTRUCKS VOOR INNOVATIE EUROPESE BINNENVAART’

  Met de gunning van de opdracht aan Concordia Group voor het bouwen van 18 innovatieve duwbakken voor project Watertruck+ is een belangrijke stap gezet om de heropleving van vrachtvervoer over kleine binnenwateren te realiseren.

  Het wegennet in Europa raakt meer en meer verzadigd. Tegelijkertijd blijven de transportmogelijkheden op de kleine waterwegen onvolledig benut en is er zelfs een terugval. Met het project Watertruck+ willen Vlaanderen en Europa meer vrachten van de weg naar het water halen door de introductie van een nieuw concept, bestaande uit innovatieve duwbakken en duwboten.

  Het concept is simpel: kleine, al dan niet zelf-varende bakken worden geladen aan kades langs kleine waterwegen. Vandaar uit vertrekken ze naar de grotere vaarwegen om vervolgens in konvooi verder te varen. De 18 duwbakken zijn volgens een innovatief design ontworpen en kunnen dus modulair worden ingezet.

  Uitwisselbaarheid van de vaartuigen op Europese schaal en lage emissiewaarden maken dat de 18 vaartuigen met 300.000 ton lading per jaar een super alternatief zijn voor het equivalent van meer dan 15.000 vrachtwagenrittten.

  De eerste duwbakken zullen vanaf het voorjaar 2018 worden opgeleverd.