Oplevering bauxiet carriers SMT Shipping

Overzicht Alle foto's

Werkendam – Woensdag 27 Juni zijn de twee 10.000 DWT coastal bauxiet carriers opgeleverd en geladen in Nantong China aan boord van het heavy load vessel ms Talisman.

De Coastal Classed bauxiet carriers zijn gebouwd door Concordia Damen Shipbuilding in opdracht van SMT shipping. Deze Nederlandse opdrachtgever gaat de twee schepen inzetten voor het vervoer van bauxiet in Guinee, West Afrika.

Vorige maand is de Cape Verga Pearl I als eerste te water gelaten nadat ze was gedoopt door mevrouw Pryor. Het te water laten is gebeurd op de zogeheten Chineese manier middels air balgen.  Cape Verga Pearl II volgde een aantal dagen later waarna de schepen verder afgebouwd zijn aan de kade van Scheepswerf Tengda in Yangzhou in samenwerking met Sinocross Marine Service.

De schepen zijn geclassificeerd door RINA voor restricted coastal Navigation en voorzien van de notatie ‘coastal 20 Nm’. Beide schepen worden ingezet voor het vervoer van bauxiet naar een overslagplaats op zee voor de kust van Guinee.

Na de afbouw is er een geslaagde proefvaart gemaakt op de Yangze rivier. Bij aankomst in de haven van Nantong zijn de schepen officieel overgedragen aan SMT shipping.  

Begin september zal ms Talisman van Bolkalis de schepen afleveren nabij de haven van Conakry. Concordia Damen on-site team zal de schepen ter plaatse in bedrijf stellen in nauwe samenwerking met SMT shipping.