Concordia Damen introduceert BesteVaer Capital Fund

Overzicht Alle foto's

Concordia Damen introduceert een kapitaalfonds, het BesteVaer Capital Fund. Met dit fonds wordt het makkelijker om nieuwe en/of gebruikte binnenvaartschepen te kopen, waarmee het aantal transacties in de binnenvaartsector wordt gestimuleerd.

Concordia Damen heeft op haar website een Business Plan Tool ontwikkeld om haar klanten op geheel vrijblijvende basis de mogelijkheid te bieden om een bedrijfsplan op maat te laten berekenen voor een motorschip uit de voorraaddatabase van het bedrijf.

Het resulterende plan is specifiek bedoeld als eerste beoordeling van de financiering van een schip. Nadat de gegevens op de website zijn ingevuld, ontvangt de klant het op maat gemaakte businessplan per e-mail.

Indien niet aan alle financieringsbehoeften van de banken wordt voldaan, zal de Business Plan Tool informatie verschaffen over aanvullende financieringsopties  die door het BesteVaer Capital Fund kunnen worden verstrekt.

Chris Kornet, CEO van Concordia Damen: “Met deze ontwikkeling kunnen we nog breder ondersteunen en bieden we onze klanten een handig financieringsinstrument. Dit maakt het gemakkelijker om nieuwe en gebruikte binnenvaartschepen uit onze voorraadportefeuille te kopen, wat een stimulerende werking heeft voor de binnenvaart."