Oplevering RP6000 pusher #802.

Overzicht Alle foto's

De bouw en levering van de tweede RP6000 duwboot is voltooid door ASTILLERO TSUNEISHI PARAGUAY S.A. in Paraguay. Duwboot TEBICUARY 03 is de tweede geleverde duwboot inzetbaar op zeer ondiep water. Met een uitrusting van vier aandrijflijnen voorzien van 1850 mm schroeven zal de duwboot worden ingezet voor het transporteren van duwbakken. Het beschikbaar vermogen geeft de mogelijkheid om te varen met duwbaksamenstellingen tot een capaciteit van 50.000 ton. 

De geleverde duwboot, welke is ontworpen door CONCORDIA SHIPBUILDING in samenwerking met C-Job & Partners Naval Architects uit Hooofdorp, SIP MARINE en het MARIN, heeft een operationele  diepgang van 1.83 meter. Dit is een vermindering van 39% ten opzichte van de (meer) gebruikelijke diepgang van 3 meter.

TEBICUARY 03 heeft naast een enorme duwkracht een hoge wendbaarheid, dit komt door het gebruik van Nautican roeren in combinatie met flanking roeren. De voorkant van het stuurhuis is compleet uitgerust met glas, hiermee is er duidelijk zicht op de duwcombinatie en rivier. De Waal heeft de schroefas installaties en stuurinrichtingen geleverd en geïnstalleerd. Blokland heeft de (8) bun-koelers geleverd. Nautische apparatuur is van Alphatron, elektrische installatie en systemen zijn geleverd, geïnstalleerd en in gebruik genomen door Holland Ship Electric. Ventilatoren en roosters werden geleverd door Climalogic. Van Wijk Werkendam leverde een 1500 kg/16 m dek-kraan, de anker- en koppellieren zijn van het fabricaat Menarom. 

CONCORDIA DAMEN maakte het gehele ontwerp, verzorgde al het tekenwerk en gaf de werf ASTILLERO TSUNEISHI PARAGUAY S.A. technische support gedurende het bouwproces. 

Technische gegevens
Naam: TEBICUARY 03
Type:                              RP6000
Lengte: 43 meter
Breedte: 18 meter
Holte: 5.5 meter
Minimale diepgang: 1.83 meter
Gross tonnage: 1,097 
Motoren: 1,500 HP CUMMINS
Schroeven: 4 x 1,850 mm SIP MARINE
Snelheid: 13.54 kts (Trial max)
Bouwwerf: ASTILLERO TSUNEISHI PARAGUAY S.A.


KLIK op de link voor de presentatie video: RP6000 presentation